Krydder, Nyheter

Soul Brasil

Den brasilianske sjelen

Vi introduserer en ny krydderopplevelse som gleder ganen med overraskende smaker og teksturer, gjennom den autentiske essensen av brasilianske frukter og chilipepper. 

 

Vi introduserer det rike biologiske mangfoldet og kulturen som er en del av Brasils fantastiske kulinariske tradisjoner.

 

Fra leverandører som fremmer bærekraftig utvinningen av skog og styrking av tradisjoner og urfolks levekår, noe som gir dem økonomiske og miljømessige fordeler. Produsenten av Soul Brasil donerer deler av overskuddet til seriøse og eksepsjonelle prosjekter med fokus på utsatte barn.

Ingredienser

De som bor i Brasil tenker knapt på det, men en norsk turist på besøk i et gatemarked i Brasil vil nok bli bli fascinert av mangfoldet av farger, og smaken av de brasilianske fruktene.

 

Dette er essensen i frukteddikkene, kryddersausene og det kulinariske syltetøyet. Du vil kunne se at açaí, guava, mango og acerola ikke bare smaker godt i juice eller desser, men de også har et enormt potensial til å sette fantastiske nye smaker på mat laget etter de gamle oppskriftene.

For SoulBrasil Cuisine er smak, kvalitet og respekt for forbrukeren og planeten verdier som alltid går sammen!

Ingredienser er kropp og sjel for Soul Brasils produkter og er eksempler på smaken og mangfoldet for det som vokser i brasiliansk jord. All frukt brukt i produktene er økologiske, og produsenten ser alltid etter leverandører som respekterer miljø og lokalsamfunnene.

Acerola

ØKOLOGISK FRUKT

Det sjenerøse brasilianske biologiske mangfoldet gir store muligheter for den som er kreativ.

Fire av de mest populære funksjonelle fruktene i Brasil er brukt av Soul Brasil Cuisine. Energi fra açai, acerola som er rik på vitamin C, den velsmakende guavaen og en varianten av mango kjent som Uba, unik for Brasil. Mango er egentlig ikke naturlig i Brasil. Den ble importert av portugiserne fra Asia, i kolonitiden.

OPPRINNELSE

SUKKERRØR OG EDDIK

Eddiken lages av alkohol produsert av økologiske sukkerrør. Baseddikene er  håndlaget og er økologisk. Laget med stor omhu av Dom Spinosa, kjent i Brasil for høykvalitets håndverkseddikker og er høyt verdsatt og anerkjent av brasilianske kokker.

 

Konsumert med moderasjon, regnes eddik som funksjonell mat, noe som støttes av flere publiserte studier som fremhever eddikkens egenskaper.

OPPRINNELSE

FRØ OG CHILIPEPPER

Brasil er ikke det opprinnelige fødestedet for chili, men de ble hentet fra Mellom-Amerika og Andes-regionen gjennom tusener av år.

 

Over tid har de opprinnelige pepperfruktene gjennomgått mutasjoner når de tilpasset seg de nye vekstområdene, som for eksempel Amazonas regionen.

 

I dag er Amazonas-regionen hjem for mange varianter fra en pepper-frukter nært knyttet til Brasil, som: Capsicum Chinense. Fra denne slekten kommer: Fidalga, Cumari do Pará, Murupi, Bode peppers, og mange andre.

 

Utvalget av brasiliansk krydder er ikke begrenset til chillipepper, tvert imot! Brasil har mange andre frø og oppsiktsvekkende røtter som brukes i deres kulinariske tradisjoner, som for eksempel Tonkabønner (lokalt kalt Cumaru) og den Guaraná som også benyttes i noen av våre Amazon Secret drikker.

OPPRINNELSE

 

ØKOLOGISK DEMERARA SUKKER

I Brasil lages sukker fra sukkerrør, en plante hjemmehørende i India og brakt til landet av portugiserne i begynnelsen av kolonitiden. Sukker er en kilde til energi, vitaminer og mineralsalter, men bør konsumeres med måte.

 

Det finnes flere forskjellige typer sukker, fra brunt, den mørkeste med en spesiell smak, til det raffinerte hvite brukt av de fleste. Jo mørkere sukker, desto mindre raffinert er det; som betyr mindre kjemisk prosessering.

 

I disse produktene fra Soul Brasil Cuisine benyttes Demerara sukker. Det er et grovkornet, uprosessert sukker, med fordelen at det ikke gir en sterk smak til sluttproduktet.

OPPRINNELSE

 

OPPSKRIFTER

Å tørre, å ta sjanser, å fortsette og å vinne! Dette er en veileder for innovasjon. Også for SoulBrasil Cuisine sitt daglige liv i deres eksperimentelle kjøkken. De har lagt ut oppskrifter, og resultater av dette arbeidet, som forslag for den som ønsker å utforske de utallige og overraskende mulighetene for bruk av vineddik, chillisauser og det kulinariske syltetøyet.

Ofte stilte spørsmål (FAQ)

Åpenhet er en kjerneverdi, ikke bare for sorze4 AS (oss), men det er også et krav vi stiller til våre leverandører. Ofte har leverandører som SoulBrasil Cuisine sammenfallende verdier.

For Soul Brasil er hovedmålet er å informere deg om «hvorfor de gjør det», men de vil alltid gjøre det klart «hva de gjør» og «hvordan de gjør det» for at produktene våre skal nå forbrukernes kjøkken. De appellerer ikke til merkevaredriks for å prøve å kamuflere informasjon.

For eksempel; hvis et produkt ikke er økologisk*, vil dette vises på etiketten. 

*sorze4 AS importerer og selger ikke produktene som økologiske, men Soul Brasil er sertifisert av Orgânico Brasil.

 

Hvis du etter å ha studert vår FAQ nedenfor fortsatt har spørsmål så ta gjerne kontakt! Vi svarer gjerne på spørsmål.

FAQ

Ja, produktene er økologiske, sertifisert ORGANISK BRASIL av ECOCERT, et fransk inspeksjons- og sertifiseringsselskap grunnlagt i 1991.

 

Vi importerer og omsetter dem ikke som økologisk, men vi vil registrere dem og får Debio godkjenning når vi når et omsetningsvolum som forsvarer kostnaden med registreringen.

 

Hvis et spesifikt produkt fra Soul Brasil av en eller annen grunn ikke er organisk (økologisk), vil det fremkomme tydelig på etiketten, eller produktinformasjonen i vår nettbutikk. Åpenhet er en kjerneverdi.

 

 

 

Ja, 100% vegansk. Produktene inneholder ingen ingredienser av animalsk opprinnelse.

Alle produkter vil alltid være så naturlige som mulig, og det prioriteres å bruke ingredienser uten kjemiske tilsetningsstoffer, som for eksempel konserveringsmidler.

Nei! Sertifiserte organiske produkter, som disse, kan ikke inneholde noen genmodifisert organisme. SoulBrasil Cuisine sine produkter er ikke GMO!

Nei! Produkter fra Soul Brasil Cuisine INNEHOLDER IKKE noen av de åtte typene allergener som Verdens helseorganisasjon anser for å være av folkehelse relevans (egg, melk, fisk, krepsdyr, nøtter, peanøtter, hvete eller soya). sorze4 AS vil alltid, tydelig merke, alle produkter med noen av disse ingrediensene, slik det er angitt i lov og regelverk.

[3d-flip-book mode=»fullscreen» urlparam=»fb3d-page» id=»23077″ title=»false»]

Legg igjen en kommentar