Nyheter, Sukkerfri

Sukkerfri Iskrembase – Lag din egen is

Sukkerfri Iskrembase – Lag din egen is hjemme!

(Foreløpig ikke tilgjengelig i Norge)

Is uten sukker er kanskje ikke det enkleste man kan lage, enten man har en iskremfabrikk, eller ønsker en hjemmelaget is. Mange har egne ismaskiner og en vanlig is går som regel greit, men utfordringen for noen er å lage en is uten sukker.

På forespørsel fra brasilianske isprodusenter har Claudia Münch Produtos Funcionais Ltda., vårt brasilianske underselskap utvillet en iskrembase ut fra kriteriene som ble gitt:

Uten kunstig søtning som apartam, acesulfam K og sukralose

Ikke bare i Brasil, men også i mange andre land sier våre kunder at deres kunder slutter å kjøpe lettprodukter som inneholder kunstig søtning. Det er en trend, men i Norge henger man kanskje litt etter?

Mininimalt med polyoler

Sukkeralkoholer, eller polyoler som de også kalles er det vanlige søtstoffet i mange produkter, men fordi disse kan gi mageknip er det ikke et idéelt søtstoff. Fordi disse er mindre søt enn sukker må man bruke mye og da oppstår problemene med tarmgass og andre reaksjoner.

Vår iskrembase er søtet med JustSweet, vårt eget søtstoff som smaker som sukker, og har en veldig liten mengde maltitol (en polyol), ikke for smaken, men for konsistensen. Mengden er så liten at vi tror ingen vil kunne reagere på den, selv om de spiser mye av den sukkerfrie* isen man kan lage med denne basen.

*Vanlig melk  inneholder sukkerarter. Fløte inneholder mindre

Legg igjen en kommentar